Nieuws


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
18 december: Dorpskerstzang

Op zondag 18 december organiseert de Stichting Dorpskerstzang, in samenwerking met de Raad van Kerken Albrandswaard, weer de Dorpskerstzang. De gratis toegankelijke vieringen zullen ook dit jaar plaatsvinden in de Maranathakerk, Kleidijk 2 in Rhoon (18 december, 13:30 uur en 19:30 uur). Tijdens de Dorpskerstzang worden met elkaar bekende kerstliederen gezongen en kan iedereen volop genieten van prachtige kerstmuziek.

De Dorpskerstzang belooft ook dit jaar weer een bijzonder geheel te worden. In eerdere jaren zijn de vieringen bijgewoond door meer dan 1000 bezoekers.Kaarten zijn gratis te reserveren via www.dorpskerstzang.nl .

Terug
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Activiteitencommissie

Koffieochtenden:


Op iedere derde donderdag van de maand vanaf half 11 bent u welkom:

- donderdag 15 december staat helemaal in het teken van de kerst. (10:00 uur)

- donderdag 19 januari

- donderdag 16 februari

Informatie bij: Astrid van Rosmalen: tel.nr. 06-36417204 of Marijke KokkelinkKerkschoonmaak:

Op dinsdag 13 december is er weer een kerkschoonmaakochtend; ook altijd gezellig!

Vanaf 9 uur bent u welkom.


Terug
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kinderwoorddienst


In verband met het veranderde vieringenrooster schuift de kinderwoorddienst ook een weekje op, naar elke tweede zondag van de maand.

De kinderen zijn dan extra welkom tijdens de kinderwoorddienst.Nog één keertje op de eerste zondag:

we hopen dat er op zondag 4 december weer veel kinderen aanwezig zullen zijn om te helpen met het aansteken van de tweede kaars van de adventskrans.

En … zo vlak voor pakjesavond? Zou er nog iemand langskomen? Misschien wel een Piet, met cadeautjes? Of heeft hij alvast een zak neergezet?

Ik ben benieuwd. Jij ook? kom naar de kinderwoorddienst !

Jullie zijn ook welkom op:

8 januari: driekoningen
12 februari: Sint Valentijn


Terug
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Internetcriminaliteit

Onlangs is opnieuw een aantal meldingen ontvangen dat internetcriminelen actief zijn die zowel per e-mail als via whatsapp-berichten versturen waarin ze de naam van een priester of een kerkelijke instantie gebruiken. De internetcriminelen versturen een bericht dat afkomstig lijkt te zijn van een parochiepriester of een kerkelijke instelling. Zij zijn uit op geld. Zo wordt bijvoorbeeld in het bericht gezegd dat cadeaukaarten worden gekocht voor een ziek meisje. Ga daar niet op in

Tips:

1. Klik niet op een link of afbeelding in het bericht

2. Blokkeer het nummer

3. Kijk welke mobiele nummers of privé-emailadressen op uw parochiewebsite staan en beoordeel of de vermelding van dit nummer noodzakelijk/wenselijk is

4. Informeer de parochiebestuurders en (kern)vrijwilligers over deze vorm van fraude opdat zij extra oplettend worden.

Terug
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bakkie Troost

“Ik dacht dat ik alleen stond in mijn verdriet. Maar bij het ontmoeten van mensen met dezelfde ervaring, hoorde ik dezelfde verhalen en dezelfde vragen”

Bijna niemand die rouw zo goed begrijpt als iemand die het zelf ook meemaakt. Als nabestaande krijg je weliswaar veel aandacht tijdens het overlijden en rondom de uitvaart, maar naarmate de tijd vordert vervaagt dit vaak en dan wordt het gevoel van verlies groter. Dit kan recentelijk en mogelijk zelfs al jaren geleden zijn.
Daarom is het ontmoeten van die ander belangrijk, je kunt van elkaar leren en de vragen delen.

Om die ontmoeting mogelijk te maken wordt er gestart met bijeenkomsten waar mensen in rouw onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar ontmoeten.
Mensen die een naaste hebben verloren kunnen met anderen praten over hun ervaringen en vragen stellen.
De bijeenkomsten zijn een samenwerking van Welzijn Albrandswaard en de gezamenlijke kerken in Rhoon en Poortugaal.

Er is gekozen voor de naam Bakkie Troost, informeel en hopelijk uitnodigend voor eenieder om zich welkom te voelen. De inloop is vrij en er zijn geen kosten aan verbonden.

Bijeenkomste zijn op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur, in Het Boerderijtje, Werkersdijk 1, 3161 BL Rhoon. De gespreksgroepen zullen worden begeleid door ds. Ds. Anja van Geerenstein.
De volgende bijeenkomsten zijn op: 8 november en 13 december.
U bent van harte welkom!
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Stichting Welzijn Albrandswaard, ma t/m do tussen 09.00 en 15.00 uur.


Terug
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De verwarming van de kerk

Na een warme zomer, waarbij de deuren open bleven om de kerk een beetje koel te houden zijn we aangekomen in de herfst. En zelfs oktober was nog record-warm. Maar nu wordt het toch kouder, en moet de verwarming weer bijgezet worden om het behaaglijk te houden in de kerk. Echter, zoals iedereen, hebben ook wij te maken met de sterk stijgende gasprijzen! Om het verbruik in de hand te houden en zo de kosten te kunnen beheersen hebben we gekeken op welke manier we dat het beste kunnen doen en nemen we de adviezen van het bisdom ter harte. Dit betekent dat op zondagmorgen de kerk ietsje verwarmd zal worden, maar niet meer zo hoog als vroeger! We willen u dan ook adviseren om daar rekening mee te houden en misschien u wat warmer aan te kleden, en uw jas aan te houden tijdens de viering. We hopen dat we op uw begrip kunnen rekenen.


Namens het parochiebestuur
Terug