Informatie
In dit menu-item kunt u veel informatie vinden over onze parochie en de Willibrorduskerk.
Als u niet de informatie kunt vinden die u zoekt, dan kunt u in de ochtenduren contact opnemen met het secretariaat.


Wereldgebedsdag 2021
Ieder jaar vindt in maart de Wereldgebedsdag plaats. De viering ervan wordt in een van de 173 deelnemende landen voorbereid en gaat dan letterlijk in 24 uur de wereld rond. In Rhoon werd de viering lange tijd gehouden in De Klepperwei en in Poortugaal in De Hooge Werf, de laatste twee jaar was er een gezamenlijke viering in De Klepperwei.

Dit jaar is het anders doordat De Klepperwei niet beschikbaar is en vooral door de beperkingen vanwege de corona pandemie. Als Wereldgebedsdagcommissie Albrandswaard zijn we heel blij dat de viering in ieder geval door kan gaan omdat we deze mogen houden op de plaats van een middagdienst in de Dorpskerk te Rhoon. De viering zal dit jaar plaatvinden op zondag 7 maart 2021 om 17.00 uur in de Dorpskerk te Rhoon en is voorbereid door vrouwen uit Vanuatu. Dit is een eilandenrijk in de Stille Oceaan, ten Noordoosten van Australië. Voorheen werden deze eilanden de Nieuwe Hebriden genoemd, tot 1980 werden ze bestuurd door Engeland en Frankrijk. In 1980 werd het een zelfstandige republiek. In dit gebied woeden regelmatig orkanen en soms komt daar nog een vloedgolf bij. Het is daarom wel te begrijpen dat het comité van Vanuatu gekozen heeft voor de bijbeltekst over een stevig fundament voor je huis. Meer achtergrondinformatie is te vinden op www.wereldgebedsdag.nl.
Het thema van 2021 is “ROTSVAST”. Voorganger is ds. Coen van Alphen, organist is Niels-Jan van der Hoek. Het is nog niet bekend of er wel één of meer voorzangers kunnen zijn. Daarvoor moeten we wachten op de nieuwe stand van zaken van de corona-maatregelen. Vervolgens weten we ook of er een beperkt aantal mensen fysiek in de viering aanwezig mag zijn. Er zal in ieder geval een uitzending zijn, deze is te vinden via www.hervormdegemeenterhoon.nl/kerkdiensten of kerkdienstgemist.nl/stations/32-Herv-Gemeente-Rhoon .
Als het straks mogelijk blijkt om met een beperkt aantal mensen aanwezig te zijn, is het noodzakelijk om u aan te melden als u de viering wilt bijwonen. Dit kan bij de kosteres van de dorpskerk, mevr. Nel Brouwer,kosterdorpskerkrhoon@gmail.com of 06-24248488. U krijgt van haar bericht of er nog plaats is voor u. Het is dus – zoals zoveel in deze tijd – anders dan anders. Maar we zijn dankbaar dat deze keten van gebed kan doorgaan, al is het op aangepaste wijze. We hopen op een gezegende viering met u!
Giften zijn welkom op rekening nr.NL48TRIO 0390224839 ten name van Stichting Nederlands Comité Wereldgebedsdag onder vermelding van “Vanuatu”.


Hartelijke groet, Wereldgebedsdagcommissie Albrandswaard.
[teruglink]